Benelli – AutoBike

Benelli

Vuonna 1911 perustettu Italialainen Benelli on pitkän linjan moottoripyörävalmistaja, joka ollut mukana myös ratamoottoripyöräilyssä. Benelli moottoripyörät ovat kohtuuhintaisia, mutta laadukkaita tuotteita.

Tutustu Benelli-tuotteisiimme

Vuonna 1911 perustettu Italialainen Benelli on pitkän linjan moottoripyörävalmistaja. Näyttävät italialaiset pyörät ovat täynnä tunnetta ja mallistosta löytyy jokaiselle jotakin. Benelli laadun takeena on 5-vuoden takuu / 30tkm

Benelli – Pura passione

Historiaa

Benelli on italialainen moottoripyörien valmistaja sekä suunnittelutoimisto.

Yritys perustettiin jo vuonna 1911 Italian Pesarossa, eli se on Bianchi:n (1897), Ancillottin (1907), Caproni:n (1908) jälkeen neljänneksi vanhin italialainen moottoripyörien valmistusta harjoittanut yhtiö.

Sen perinteinen logo kuvastaa leijonan rohkeutta (tarkalleen ottaen leijona on 1926 lopettaneen Molaroni-tehtaan perua, minkä tiloihin Benelli siirtyi vuonna 1932), mittavaa menestystä moottoriurheilussa laakerilehtikranssilla, ja kolme TT-voiton tähteä ovat kirsikkana kakun päällä.

Italialainen design

Benellin pyörissä on oma leimansa, italialais-design näkyy selvästi. Yhtiö kuului perustajaperheen Giovanni Benellin suunnittelemilla moottoreilla jo aikoinaan teknisen edistyksen eturintamaan, ja sillä on ollut mittavaa menestystä moottoripyöräurheilussa (road racing), muun muassa pitkä sarja Italian mestaruuksia sekä kolme voittoa Tourist Trophyssä.

Benelli tunnetaan myös aseiden ja erityisesti haulikoiden tekijänä, ja Benelli Armi S.p.A. kuuluu nykyään maailman vanhimman asevalmistajan, jo 1526 perustetun Piero Beretta S.p.A.:n yhtiöryhmään. Beretta-suku omistaa myös mm. suomalaisen SAKO Oy:n.

Benelli perhe

Benelli moottoripyörien maahantuonti Suomeen on käynnistynyt uudestaan vuonna 2020.

Scroll to Top