Benelli – AutoBike

Vuonna 1911 perustettu Italialainen Benelli on pitkän linjan moottoripyörävalmistaja, joka ollut mukana myös ratamoottoripyöräilyssä. Benelli moottoripyörät ovat kohtuuhintaisia, mutta laadukkaita tuotteita.

Tutustu Benelli-tuotteisiimme

Vuonna 1911 perustettu Italialainen Benelli on pitkän linjan moottoripyörävalmistaja, joka ollut mukana myös ratamoottoripyöräilyssä. Benelli siirtyi vuonna 2005 Qianjiang Groupin omistukseen, sama firma omistaa nykyisin myös Volvon. Qianjiang on säilyttänyt Benellin konsernin suunnittelu- ja muotoilutoimistona Italiassa, joten vahva eurooppalainen leima on säilynyt vaikka mallisto on uudessa omistuksessa uudistunut täysin. Benelli moottoripyörät ovat kohtuuhintaisia, mutta laadukkaita tuotteita. Benelli laadun takeena on 5-vuoden takuu!

Benelli on palannut Suomeen!

Täysin uusi Benellin moottoripyörämallisto nyt Suomessa! Upeat italialaiset pyörät ovat täynnä tunnetta ja mallistosta löytyy jokaiselle jotakin.

Benelli – Pura passione

Historiaa

Benelli on italialainen moottoripyörien valmistaja sekä suunnittelutoimisto.

Yritys perustettiin jo vuonna 1911 Italian Pesarossa, eli se on Bianchi:n (1897), Ancillottin (1907), Caproni:n (1908) jälkeen neljänneksi vanhin italialainen moottoripyörien valmistusta harjoittanut yhtiö.

Sen perinteinen logo kuvastaa leijonan rohkeutta (tarkalleen ottaen leijona on 1926 lopettaneen Molaroni-tehtaan perua, minkä tiloihin Benelli siirtyi vuonna 1932), mittavaa menestystä moottoriurheilussa laakerilehtikranssilla, ja kolme TT-voiton tähteä ovat kirsikkana kakun päällä.

Italialainen design

Benellin pyörissä on oma leimansa, italialais-design näkyy selvästi. Yhtiö kuului perustajaperheen Giovanni Benellin suunnittelemilla moottoreilla jo aikoinaan teknisen edistyksen eturintamaan, ja sillä on ollut mittavaa menestystä moottoripyöräurheilussa (road racing), muun muassa pitkä sarja Italian mestaruuksia sekä kolme voittoa Tourist Trophyssä.

Benelli tunnetaan myös aseiden ja erityisesti haulikoiden tekijänä, ja Benelli Armi S.p.A. kuuluu nykyään maailman vanhimman asevalmistajan, jo 1526 perustetun Piero Beretta S.p.A.:n yhtiöryhmään. Beretta-suku omistaa myös mm. suomalaisen SAKO Oy:n.

Benelli perhe

Benelli moottoripyörien maahantuonti Suomeen on käynnistynyt uudestaan vuonna 2020.

Vieritä ylös