Mönkijän tuulensuojapleksin asennus – AutoBike

Mönkijän tuulensuojapleksin asennus

Tuulensuojapleksin asennus

Tässä käydään pääpiirteittäin läpi yleimallisen tuulensuojapleksin asennus Kymco MXU 550i mönkijään. Ohjeet ovat sovellettavissa myös muihin mönkijöihin.


Pakkauksen sisältö

Ennen asennusta tarkistetaan pakkauksen sisältö, että kaikki tarvittavat asennusosat löytyvät. Pakkaus sisältää itse tuulensuojapleksin, kiinnitystangot, ohjaustangon kiinnikkeet, sekä siipimutterit ja pultit.

Tuulensuojapleksi pakkauksen sisältö autobike myymälässä
Yleismallisen tuulensuojapleksin pakkauksen sisältö

Ohjaustangon kiinnikkeiden asennus

Seuraavaksi etsitään mönkijän ohjaustangosta sopivat kohdat kiinnikkeille. Varmistu että asennat molemmat kiinnikkeet samalle korkeudelle ohjaustankoon, jotta tuulensuojapleksi asentuu suoraan.

Tuulensuojapleksin ohjaustangon kiinnikeiden asennus autobike myymälässä
Tuulensuojapleksin ohjaustangon kiinnikkeiden asennus

Tuulensuojapleksin kokoaminen

Tuulensuojapleksiin asennetaan kiinniketangot sopivaan asentoon. HUOM! varo naarmuttamasta pleksiä, asennus kannattaa tehdä täysin puhtaalla alustalla tai jonkinlaisen suojakankaan päällä. Kiinniketangot voi asentaa kumminpäin vain mönkijästä riippuen. Se kuinka päin kiinniketangot asentaa vaikuttaa edelleen siihen mille korkeudelle kiinnikkeet ohjaustangossa on asennettu. Kannattaa käyttää hieman aikaa ja sovittaa mille korkeudelle pleksi asentuu eri vaihtoehdoilla.

Tuulensuojapleksin kokoonpano autobike myymälässä
Tuulensuojapleksin kokoonpano

Tuulensuojapleksin kiinnittäminen mönkijään

Seuraavavaksi kiinnitetään pleksi kiinniketankoineen mönkijän tankokiinnikkeisiin. Tässä vaiheessa voit säätää pleksin sopivalle korkeudelle ja oikeaan kulmaan.

mönkijän tuulensuoja pleksin kiinnitys mönkijään
mönkijän tuulensuoja pleksin kiinnitys mönkijään

Lopputulos

Lopuksi kannattaa vielä tarkistaa että tuulensuojapleksi istuu nätisti paikoillaan myös ohjaustangon ääriasennoissa eikä ota mihinkään kiinni. Tuulensuojapleksi poistaa merkittävästi viimaa ja nyt kelpaa ajella vähän kylmemmässäkin kelissä, eikä pieni sadekaan haittaa!

mönkijän tuulensuojapleksi autobike myymälässä
Tuulensuojapleksi asennettuna Kymco MXU 550i mönkijään autobike myymälässä

AutoBikeltä voit tilata myös tuulensuojapleksien asennukset tarvittaessa. Asennusaika mönkijästä riippuen n. 1h

Scroll to Top